top of page

INDELING GROEN GEBIED


Schets 1

In deze schets zijn twee grote groene vlakken gesitueerd. Het zullen groene vlakken zijn waar bezoekers buiten op kunnen recreƫren. De rest van de invulling zal bestaan uit tegels.

Schets 2

Vierkante groene elementen met aan de zijkant zitelementen van hout waar men op kan zitten. De verschillende vormen geven een speels effect in de omgeving.

Schets 3

Lange stroken op grond niveau zorgen voor verspringing in het straat patroon. Tussen de stroken van steen zitten ook groene stroken waardoor het groen terug wordt gebracht in de wijk. Bij de helling is een groene heuvel gesitueerd waar zich beplanting bevindt.

Schets 4

Deze schets is uit schets 1 voort gekomen. Hier zijn de twee groene vlakken gesplit waardoor je door de groene vlakken heen kan lopen.

Schets 5

Een combinatie van verschillende hoogte met het groen. Er zijn geen zit elementen in het ontwerp. De hagen en gras vlaktes lopen evenwijdig aan elkaar. De stroken zorgen ervoor dat het plein opgedeeld wordt in verschillende vlakken.

Definitief ontwerp

Zitelementen met verlichting eronder zorgen ervoor dat er 's avonds een prettige sfeer hangt op het plein. De zitelementen zijn van het zelfde materiaal als de bestrating. De elementen lopen uit in een groen vlak waardoor het natuurlijke weer terug komt. Aan de kant van de helling is gekozen om een rustigere uitstraling weer te geven, dit is gedaan door een groen vlak aan te leggen waar men op kan recreƫren.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
bottom of page